• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Današnji dan pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije a današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice, saopštila je Srpska lista nakon održanog glasanja za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova.

“Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste navode da su bili više nego spremni da učestvuju u današnjem procesu, ali da “nisu želeli da igraju u režiji režima u Prištini”.

“Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet” stoji u saopštenju Srpske liste.

Navode i da je današnji dan pokazao kako izgleda “demokratija sa dugim cevima i oklopnim vozilima na biračkim mestima”.

“Treće, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i bez srpskog jezika na mnogim biračkim mestima” naveli su.

Ističu i da je današnji dan pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda, koji je kako ocenjuju, ostao dosledan sebi.

“Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije danas” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još