• Početna>
  • Vesti>

Komandant KFOR-a će prisustvovati vežbi Vojske Srbije „Vihor 2024“

X@NATO_KFOR

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića komandant KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš prisustvovaće vežbi „Vihor 2024“ u petak, 19. aprila 2024. na poligonu na Pešteru, saopšteno je medijima iz ove vojene misije.

„Vihor 2024“ je godišnja vežba koju sprovodi Vojska Srbije, a KFOR je obavešten o pripremama za nju.

„Prisustvovanje general-majora Ulutaša vežbi „Vihor 2024“ odražava delotvoran odnos koji je godinama razvijan između KFOR-a i Vojske Srbije“, saopštio je portparol KFOR-a pukovnik Salvatore Maskoli.

On je dodao da to uključuje i redovne kontakte između rukovodstva KFOR-a i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Mojsilovića, ali i zapažanja KFOR-a u vezi sa prošlim vežbama Vojske Srbije.

„Posvećenost KFOR-a doprinosu regionalnoj stabilnosti je nepokolebljiva”, dodao je pukovni Maskoli.

Iz KFOR-a su podsetili da pripadnici te misije nastavljaju da sprovode svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine radi obezbeđivanja bezbednog i sigurnog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu, kao i slobode kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

Poručeno je i da KFOR nastavlja da prati sva relevantna bezbednosna dešavanja koja mogu uticati na trajnu bezbednost na Kosovu i regionalnu stabilnost i održava vidljiv, fleksibilan i prilagodljiv položaj na terenu kako bi se pozabavio svim nepredviđenim situacijama, u skladu sa svojim mandatom.

Comments

Pročitaj još