• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Kući”: Teška i mračna ali sa srećnim krajem

Foto: Kim

Na sceni u Gračanici je ponovo oživela predstava “Kući”, Ljudmile Razumovske, ovog puta premijerno u režiji Stefana Maksimovića i Dimitrija Rakočevića. Režiseri su istakli da je bitna poruka predstave za koju su sigurni, nakon reakcije publike, da je i shvaćena.

Dimitrije Rakočević, režiser ali i glumac u predstavi je kazao da je zbog poruke koja je bitna, a koju ova predstava nosi i oživela ponovo na sceni.

“Jeste predstava teška i mračna ali na kraju svega teškog i bolnog dođe nešto svetlo i što nas usreći to je poruka ove predstave”, dodao je on.

Takođe režiser i glumac, čiji je prvenac ova predstava Stefan Maksimović je istakao da je zadovoljan ali ne i iznenađen reakcijom publike.

“Bilo je u planu da bude ovako. Ovo je moj prvenac ali je u planu da ne bude poslednji i naravno nećemo ni da otkrijemo dalje planove”, rekao je on.

Helena Popović, koja je igrala ovu predstavu je istakla da su se za nju pripremali oko mesec dana.

“Iskreno bilo je napornih proba, međutin, nama nije teško palo s obzirom da smo ovu predstavu uradili iz čiste ljubavi. Mislim da je priča u suštini shvaćena”, istakla je ona.

Mateja Dimitrijević, negativac u predstavi, je kazao da mu se predložena uloga na početku nije shvidela.

“Na početku mi se nije svidelo da glumim negativca ali kasnije kada sam shvatio priču mislim da mi je ovo omiljena predstava koju smo glumili. Nije mi bilo svejedno da glumim ovu ulogu ali sam shvatio da je ovo samo predstava i da mi samo hoćemo da pošaljemo poruku”, naveo je on.

Organizatori su Dom kulture “Gračanica” i AP “Janićije Popović” a pokrovitelj predstave je Opština Gračanica.

Comments

Pročitaj još