• Početna>
  • Vesti>

Bordž na sastanku sa Kurtijem: Malta ostaje partner i prijatelj Kosova

Foto; Kabinet kosovskog premijera

Kosovski premijer Aljbin Kurti, sastao se juče sa ministrom spoljnih poslova, evropskih poslova i trgovine Malte, Ijanom Bordžom, koji je u poseti Kosovu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Kurti je izrazio zahvalnost za stalni doprinos OEBS-a u promociji demokratskog upravljanja, dok je ministar Bordžu izrazio zadovoljstvo zbog posete Kosovu, kako bi saznao više o partnerstvu koje postoji između OEBS-a i vlade.

“Tokom sastanka razgovaralo se o uspesima i dostignućima Kosova u poslednje tri godine, gde je premijer Kurti pomenuo međunarodne izveštaje koji dokazuju demokratski napredak, kao i istakao ekonomski napredak, fokusirajući se na održivi rast, jednakost za sve građane i smanjenje nejednakosti”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, među temama koje su obrađene bile su vladavina prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i saradnja u okviru drugih zajedničkih izazova.

Potvrđena je bliska saradnja, kako stoji u saopštenju a Bordž je rekao da “Malta ostaje partner i prijatelj Kosova”, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još