• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Briselu sa Fon der Lajenovom o napretku Srbije na putu ka EU, sa Makronom o KiM

Foto: Instagram(buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu, gde učestvuje na prvom globalnom Samitu o nuklearnoj energiji, sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razgovarao o strateškim pitanjima i napretku Srbije na putu ka EU. Vučić je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o Kosovu i Metohiji.

Vučić je na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav zahvalio fon der Lajenovoj na podršci Srbiji.

“Važan razgovor sa Ursulom fon der Lajen i velika zahvalnost za podršku Srbiji. Govorili smo o svim strateškim pitanjima, o budućnosti Srbije i njenom napretku na evropskom putu”, napisao je Vučić.

Predsednik Vučić se u Briselu srdačno pozdravio sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Kako Tanjug navodi, Makron je, kada se po dolasku na samit pozdravio sa domaćinima skupa, prišao i srdačno se pozdravio sa Vučičem, a zatim seo pored njega.

Vučić je naveo da je Makrona informisao o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o sve većim pritiscima na srpski narod koji je doveden u izuzetno težak položaj nakon najnovijih poteza Prištine.

Naveo je i da su razmenili mišljenja o brojnim važnim pitanjima, kao i o daljem snaženju partnerskih odnosa Srbije i Francuske.

Samit o nuklearnoj energiji koji se održava u Briselu organizuju Međunarodna agencija za atomsku energiju i Kraljevina Belgija. Samitu prisustvuju delegacije iz 30 zemalja, predstavnici industrije, šefovi istraživačkih centara, stručnjaci, kao i predstavnici civilnog društva.

Comments

Pročitaj još