• Početna>
  • Vesti>

Petković: Za razliku od Prištine, Beograd je stub mira i stabilnosti u regionu

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Beograd i predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete niti zveckaju oružjem već su, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu i naglasio da, uprkos svemu, ni mnogo jači i moćniji od Aljbina Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da uvek brine o svom narodu, ma gde on živeo. 

“Ako Kurti voli da fotografiše uniforme, baze i punktove, neka napravi izložbu od fotografija nasilja koje njegov šovinistički aparat sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji”, rekao je Petković. 

Petković je pozvao Kurtija da “strancima deli fotografije Azema Kurtaja kako puca u srpsku decu ili snimke prebijanja srpskog naroda i otvaranja vatre na civile na Bistričkom mostu.

U saopštenju petković poručuje da bi mogao da podeli i fotografije albanskih ekstremista kako tokom martovskog pogroma 2004. bacaju bombe i pucaju iz snajpera na goloruke Srbe i pripadnike Kfora.

“Može da pokaže i snimke kako njegovi ministri bacaju suzavac, prevrću vozila Euleksa i ostala nepočinstva. To je prava slika “njegovog mirnodopskog” društva u kom svakodnevno sprovodi nasilje nad golorukim srpskim narodom”, rekao je Petković.

Comments

Pročitaj još