• Početna>
  • Vesti>

Suniog posetio KBC, Elektrosever, Valač, Osnovnu školu Sv. Sava, MTS doo

Foto: Tomaš Suniog mreža X

Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Suniog boravio je danas u Kosovskoj Mitrovici i upoznao se sa situacijom na terenu nakon zabrane dinara od strane Centralne banke Kosova.

Suniog je na platformi Iks naveo da se sastao sa predstavnicima Kliničko-bolničkog centra i škole Sveti Sava u Severnoj Mitrovici.

Objasnio je da su razgovarali o operativnim izazovima sa kojima se suočavaju ove institucije nakon Uredbe Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, kako je naveo, nekoordinisane odluke, koja nije unapred saopštena pogođenom stanovništvu.

Suniog je posetio i trafostanicu Valač i sedište Elektrosevera, koji je pokrenuo fakturisanje za potrošnju električne energije na severu Kosova.

“To je važan korak napred u procesu normalizacije. Apelujem na ljude da registruju svoje naloge i počnu da plaćaju račune”, apelovao je predstavnik EU na Kosovu.

Takođe sam se sastao sa predstavnicima MTS doo da se dotaknemo aktuelnih operativnih izazova i budućih razvojnih planova, naveo je Suniog.

“Dobro je upoznati predstavnike kompanije koja pruža telekomunikacione usluge desetinama hiljada ljudi kao rezultat dijaloga koji vodi EU”, poručio je on.

Završavajući posetu Severnoj Mitrovici, Suniog je otvorio izložbu „Nostalgija“ u EU kući – kolekciju od 15 ekspresivnih crteža akvarela Aleksandre Zdravković koji prikazuju fascinantnu arhitektonsku istoriju Severne Mitrovice i opštine Zvečan.

Comments

Pročitaj još