• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Sutra manifestacija “Doručak sa gimnazijalcima”

Foto: RTV Gračanica

Učenički parlament Gimnazije Priština u Lapljem Selu i ove godine organizuje dobrotvornu manifestaciju „Doručak sa gimnazijalcima“, tokom koje prikupljaju sredstva za svoje drugare koji nemaju mogućnost da plate matursku ekskurziju.

„Doručak će i ove godine biti organizovan na platou ispred opštine Gračanica. Kao i prethodnih godina, mi smo organizovali da svako od nas napravi po nešto, lepo upakuje i izloži na štandu. Cene na tim poslasticama neće biti, tako da će svako ostaviti novac u okviru svojih mogućnosti“, istakla je Anđela Dimitrijević, učenica četvrtog razreda Gimnazije. 

Ona je dodala da je ova akcija veoma značajna kako bi svi učenici ove škole zajedno išli na završnu ekskurziju.

„Pored učenika, akciji su se priključili i profesori naše škole, tako da uvek i oni pripreme nešto od hrane, koju ćemo imati u ponudi. Pozivamo sve koji mogu da dođu i pomognu nam u ovoj našoj humanoj dobrotvornoj akciji“, kazala je Nikolina Morača, učenica završnog razreda ove škole.

Doručak sa gimnazijalcima će biti održan sutra na platou ispred opštine Gračanica, od 11 do 13 časova, kada će stanovnici ove opštine moći da se druže sa mladima, probaju izložene specijalitete i daju svoj doprinos kako bi svi maturanti mogli da odu na eksurziju, koju svi pamte celog života.

Comments

Pročitaj još