• Početna>
  • Vesti>

U Gračanici održan četvrti festival „Carski glasovi“

Foto RTV Gračanica

U velikoj sali Doma kulture u Gračanici održan je tradicionalni Festival izvornih i narodnih pesama „ Carski Glasovi“, posvećen legendarnim izvođačima narodne i izvorne pesme Mari Đorđević i Jordanu Nikoliću.

Na ovogodišnjem festivalu, učešće je uzelo preko 30 izvođača, više nego na bilo kom do sada. Mladi vokalni solisti došli su iz mnogih mesta širom Kosova i Metohije, i predstavili se publici u revijalnom izvođenju, dok su kao gosti nastupili Danka Stoiljković, Ranko Šemić i Svetozar Igić.

Danka Stoiljković vokalni solista Radio Beograda istakla je da je sa velikim zadovoljstvom, posle 10 godina, ponovo na Kosovu i da je ovo izvanredna prilika da se predstave mladi talenti kojih na ovim prostorima ima mnogo.

Pored Udruženja estradnih umetnika i izvođača Kosova i Metohije, organizaciju festivala pomogli su i Dom kulture Gračanica, kao i KUD „ Etno izvori“, dok su svi izvođači nosili etno modele koje kreira i stvara Udruženje žena „ Avenija“.

Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe, za lečenje Luke Sekulića.

Drugi deo festivala, kako je najavljeno, biće održan u Beogradu  12. aprila u sali Vlada Divljan.Medijski sponzori festivala su: RTS, TV Happy,RTV Gračanica, RTK2, TV Hram, TV Most, TV Puls.

Comments

Pročitaj još