• Početna>
  • Vesti>

Jovan Denović i Nada Petronić najbolji sportisti u 2023. godini

Foto: Radio Mitrovica sever

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge proglasila je najuspešnije sportiste, sportske klubove i sportske radnike u Kosovskoj Mitrovici za 2023. godinu, na ceremoniji koja je održana u Mitrovačkom dvoru.

Priznanje za najboljeg sportistu uručeno je atletičaru Jovanu Denoviću iz Atletskog kluba „Trepča“. Za najbolju sportistkinju proglašena je Nada Petronić, iz Kik boks kluba „Kosovska Mitrovica“, prvak Evrope i sveta u kategoriji plus 70 kilograma.

Na prvenstvu Balkana u Bugarskoj, Denović je drugi najbolje plasirani takmičar iz Srbije i za mlađe seniore. Na Novosadskom polumaratonu osvojio je prvo mesto, na atletskom mitingu u Bijeljini 3 mesto na 1.500 metara. Na prvenstvu Beograda u krosu na 4 kilometara u kategoriji seniora osvojio je drugo mesto.

Denović se zahvalio Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge i Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica na ukazanoj podršci i poverenju.

„Dugujem zahvaljenje i svojoj porodici, svom treneru, ocu, prijateljima i drugarima, koji su svakog dana uz mene i koji su mi uvek pružali vetar u leđa, podizali me kada sam padao i nikada mi nisu dali da odustanem. Bili su mi motivacija da uvek idem napred tako da je ovaj uspeh isto njihov koliko je i moj, jer on ne bi bio moguć bez njih. Moram da kažem da mi je jako drago kada vidim da se ovoliki broj dece bavi sportom, pogotovo ovde kod nas u uslovima u kojima mi živimo i treniramo, koji nisu nimalo jednostavni i laki. Mislim da su nas baš ti uslovi pretvorili u neustrašive ratnike koji jurišaju prema svojim ciljevima, tako da mi je jako zbog toga“ rekao je Denović.

Najbolji sportista u 2023. godini kaže da će mu je trofej podstrek za nastavak karijere i da će se još više truditi da Kosovsku Mitrovicu predstavlja u najboljem mogućem svetlu, sa još mnogo uspeha. Mladim sportistima je poručio da veruju u sebe, budu disciplinovani i istrajni.

„Iza ovog pehara se krije mukotrpan rad, 365 dana u toku godine, dosta uloženog vremena, odricanja od mnogih stvari. Za kraj bih mladim sportistima poručio da veruju u sebe, da ne postavljaju sebi granice, ne samo u sportu već i u životu, jer su one deo vaših iluzija i mašte, već da trenirate kao da vam je poslednji dan, da slušate vašeg trenera, budete disciplinovani i istrajni, i možda ti snovi koje sanja te postanu java“ istakao je Denović.

Prisutne je pozdravio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, koji je rekao da ceremonija proglašenja najboljeg sportiste postaje tradicija i da će se i u budućnosti truditi da ponosno predstave ljude koji se sportskim duhom bore za Kosovsku Mitrovicu.

„Ono što je bitno je da će Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica i dalje stajati uz vas, i dalje će pomagati svim sportskim klubovima i apsolutno će biti tu za svakog našeg sportistu, za svako naše dete, da napreduje, da ide dalje. Biće nam žao kada neki vrhunski sportisti odu iz našeg grada, ali će nam sa druge strane biti jako drago kada čujemo njihova imena na vrhu svetske sportske pozornice. Želim svima da poručim da mi postojimo i da ovim pokazujemo da nećemo odustati, iako su teška vremena, iako ste vi sportisti osetili ta teška vremena, ne možete da se takmičite u svom gradu, da pokažete koliko vredite. Mi idemo dalje, doći će vreme kada ćemo se svi radovati, kada ćemo pokazati koliko imamo talentovanih sportista. Neka je sa srećom svima koji su večeras dobili nagrade, i nadam se da će im to biti podstrek da još više napreduju i da se još više trude“ poručio je Zaporožac.

Za najbolji muški klub proglašen je Kik-boks klub „Kosovska Mitrovica“, a za najbolji ženski Ženski odbojkaški klub „Kosovska Mitrovica“.

Za najboljeg mladog sportistu od 12 do 15 godina proglašen je Boris Jakšić iz Kik-boks kluba „028“. Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je Andrea Aleksić iz OFK „Dif“.

Najbolji mladi sportista od 15 do 18 godina je Stefan Timotijević iz Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“, dok je za najbolju mladu sportistkinju u istoj kategoriji proglašena Miona Milisavljević iz Ženskog odbojkaškog kluba „Kosovska Mitrovica“.

Posthumna nagrada za životno delo pripala je fudbaleru i treneru FK “Trepča” Perici Iliću.

Nagrada za sportskog funkcionera uručena je Danijeli Mojsilović, osnivaču i predsedniku OKK “Kosovska Mitrovica”.

Nagrada za sportskog stručnjaka pripala je predsedniku Kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” Milunu Milenkoviću. Nagrada za rekreativni sport uručena je Ivanu Vasiću.

Omladinskom fudbalskom klubu “Dif” uručena je nagrada za najbolju promociju opštine Kosovska Mitrovica. Nagradu za sportistu sa invaliditetom dobilo je Sportsko društvo gluvih i nagluvih “Bratstvo”. Za promociju sporta nagrađen je Uroš Milosavljević, novinar TV Most. Nagrada za dugogodišnje postojanje, uručena je Aero klubu „Trepča“ i Ženskom košarkaškom klubu „Trepča“.

Nagradu za afirmaciju sporta u 2023. godini dobili su Šahovski klub „Trepča“, Fudbalski klub „Trepča“, Fudbalski klub „Rudar“, Paraglajding klub „Sokolica“ i Sportsko-rekreativna grupa „Korak“.

Nagrada za postignute rezultate u 2023. godini uručena je Odbojkaškom klubu „Kosovska Mitrovica“ i Magdaleni Luković iz KBK „Kosovska Mitrovica“.

Nagrada za doprinos i razvoj sporta uručena je Marku Božoviću treneru Kik-boks kluba “028”.

Nagrada za doprinos i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici uručena je Milanu Radičeviću, osnivaču karate škole „Kihon“, Ivanu Mrkiću, profesoru fizičkog vaspitanja u OŠ „Branko Radičević“ i nekadašnjem fudbalskom sudiji, Zoranu Mojsiloviću, treneru Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“ i predsedniku Karate saveza Kosova i Metohije.

Plaketa za doprinos i pomoć u organizaciji takmičenja Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge uručena je Domu zdravlja, Hali sportova i Crvenom krstu Kosovska Mitrovica. Nagradu je ispred Doma zdravlja primila Miljana Nikolić, ispred Hale sportova Goran Kovač, a ispred Crvenog krsta Saša Nikolić.

Nagrada za najuspešniju srednju školu uručena je Srednjoj medicinskoj školi sa domom učenika, a nagradu za najuspešniju osnovnu školu dobila je OŠ „Branko Radičević“.

Plaketa za dugogodišnji podstrek i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici uručena je predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivanu Zaporožcu.

Comments

Pročitaj još