• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva o sednici SB UN: Prvi put su se čuli jasni argumenti i istina o KiM

Foto: Printscreen RTS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jučerašnja sednica Saveta bezbednosti UN bila istorijska i da je svetska javnost tokom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na toj sednici čula istinu o srpskom stradanju na Kosovu i Metohiji.

“Nije svetska javnost samo ponovo čula o stradanju srpskog naroda i drugih nealbanaca na području KiM, već je po prvi put čula od predsednika Srbije jasne argumente i dokaze da ono što Aljbin Kurti i institucije u Prištini rade jeste zločin protiv čovečnosti”, rekla je Brnabić za RTS.

Brnabić je dodala da je Vučić mudro otvorio raspravu sa argumentom ukidanja platnog prometa, odnosno ukidanja dinara na teritoriji KiM, što je životno važno za Srbe i srpsku zajednicu na tom prostoru.

“To se pokazuje kao poslednji čin u dugom nizu i vremenskom periodu, sistemski, planski, dobro osmišljeno, namerno, Aljbin Kurti i privremene institucije samouprave u Prištini kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na KiM, čime izazivaju nepopravljivu štetu za opstanak srpskog naroda, što je zločin protiv čovečnosti”, rekla je ona.

Predsednica Vlade Srbije je naglasila da je prvi put sasvim jasno predsednik Vučić argumentovano iskoristio te termine da pokaže da je to što Kurti radi srpskom narodom na KiM zločin progona, odnosno zločin protiv čovečnosti. Ona je istakla i da je predsednik u govoru podsetio i na stvari koje je u dužem vremenskom periodu Kurti namerno činio protiv srpskog naroda na KIM.

Comments

Pročitaj još