• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Ima nešto što bi trebalo da znaš” pred mitrovačkom publikom: Kad lažov laže lažova

Foto: Radio Mitrovica sever

Predstava “Ima nešto što bi trebalo da znaš”, komad rađen po originalnom teksu Florjana Zelera “Istina” odigran je večeras pred mitrovačkom publikom.

Vidljiv deo priče tiče se bračnog neverstva, suživota ljudi koji prečesto pominju ljubav za nekog ko se ne voli. To je teatarski prikaz dana jednog čoveka koji laže i kao takav je etiketiran od prve scene. Ubrzo shvatamo suštinu – lažov živi sa lažovom, varalica vara varalicu koji laže lažova. Sve to protkano izuzetnim, dobrim humorom u kome nepogrešivo prepoznajemo arome francuskih vodvilja.

Nevidljivi deo koji ostaje u vazduhu i ne zvuči humoreskno nosi pitanje – seća li se iko od nas kako je izgledala istina pre nego što smo zapali u porok laganja?

“Ovakve situacije kakve vidimo u predstavi su češće nego što mislimo. U laži jesu kraće noge, a poenta predstave jeste u tome da se primeti koliko onaj koji ima osećaj u jednom trenutku da je veliki, u stvari ispadne mali kada sve izađe na videlo” kaže Miloš Lalović, dramski umetnik i reditelj predstave, i dodaje da kada je reč o svetu obmana u kome živimo, zaista se nakon predstave postavlja pitanje da li to komedija ili tragedija.

Milica Janketić tumači lik “prevarene žene” koja najpre ostavlja utisak naivnog nevinašceta, da bi se pred sam finiš, desio plot tvist…

“Ova moja je ispala najopasnija… a kao najfinija je, ispada najveća žrtva i do samog kraja nismo baš sigurni šta se tu dešava. Možda se ranije više pričalo o muškim neverstvima, ali milim da je egal” kaže Janketić.

Na pitanje kako povezuju širok pojam istine sa Kosovom na kome se trenutno nalaze, glumac Bojan Krivokapić kaže da se trudi da ne prati vesti zarad njegovog unutrašnjeg mira.

“Meni je ovde bilo zaista lepo. Domaćinska je atmosfera, meni prijatna i ja se nadam da ću opet doći. Zaista mi je bilo kao bilo gde u Srbiji i predivno je u tom smislu”.

Ipak, istine radi a u duhu predstave koju su nam doneli i u kojoj je uživala ovdašnja publika, valja reći da Kosovo nisu vesti, ovde nije kao bilo gde drugde u Srbiji, ali dobri domaćini jesu jedan mali segment onoga što potpada pod kosovsku istinu.

Igranje ove predstave je organizovao Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još