• Početna>
  • Vesti>

Specijalno tužilaštvo: Optužnica protiv dvojice Srba zbog huliganstva

Foto: Zvanična internet stranica Specijalnog tužilaštva

Iz Specijalnog tužilaštva u Prištini saopšteno je da je pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda podignuta optužnica protiv dvojice Srba R.P. i D.O., za krivično delo “Učešće u masi koja čini krivično delo i huliganstvo”.

“Specijalno tužilaštvo saopštava da postoji osnovana sumnja da su navedeni, u koordinaciji sa mnogim drugim okrivljenima srpske nacionalnosti sa Kosova i Srbije, aktivno učestvovali u grupi ili skupu lica sa ciljem izvršenja teških krivičnih dela, upotrebom nasilja pokušali da spreče uspostavljanje ustavnog poretka Republike Kosovo u severnim opštinama zemlje” stoji u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da su okrivljeni R.P i D.O. optuženi su za krivično delo „Učešće u masi koja čini krivično delo i huliganstvo“, iz člana 404 stav 1 u vezi sa članom 31 Krivičnog zakona.

R. P. uhapšen je 29. maja u Zvečanu tokom protesta građana ispred zgrade Opštine Zvečan a istog dana uhapšen je i D. O. R. P. je 23. juna pušten iz pritvora da se brani sa slobode, nakon što je za njega plaćena kaucija, a D. O. 27. novembra.

Comments

Pročitaj još