• Početna>
  • Vesti>

Pozorišna predstava”Imamo dojavu” večeras, a “Dr” sutra u Mitrovačkom dvoru

Foto: Studentski centar Priština

Pozorišna predstava „Dr“ autora Branislava Nučića biće izvedena sutra 30. januara pred publikom u Kosovskoj Mitrovici u sali Mitrovačkog dvora sa početkom u 19 časova.

Organizatori ovog kulturnog događaja su Studentski parlament i Studentski centar prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

U godini jubileja, 85 godina od Nušićeve smrti, u Beogradu je izašla predstava „Dr“, u produkciji Teatrijuma i BNP-a, a podržana od Gradskog sekretarijata za kulturu Beograda.

Nušić je bio najbolji poznavalac našeg mentaliteta i zato su njegovi komadi aktuelni u svakom trenutku, već više od 140 godina.

Predstava „Dr“ na jedan izrazito duhovit način prikazuje porodicu jednog imućnog čoveka, koji po svaku cenu želi da od lenjog i bahatog sina napravi doktora filozofije, koji je diplomu stekao u Švajcarskoj. Ali, njegov san se polako urušava kad iz Švajcarske stigne profesor sa univerziteta, ali i još jedno iznenađenje, po imenu Pepika.

Životu Cvijovića igra prvak Narodnog pozorišta u Beogradu – Vladan Gajović. Uz njega su i Vesna Stanković, glumica JDP-a, Miljana Kravić iz Kikindskog pozorišta, kao i mladi, veoma daroviti i već afirmisani glumci Nemanja Stamatović, Jovana Milovanović i Đorđe Mitrović.

Večeras 29. januara 2024. godine, sa početkom u 19:00 časova u Mitrovačkom dvoru, predstava “Imamo dojavu” u istoj organizaciji.

Comments

Pročitaj još