• Početna>
  • Vesti>

Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete Srbije uručena Ivanu Zaporošcu

Foto: Radio Mirovica sever

Doskorašnji načelnik Školske uprave na Kosovu i Metohiji, sada predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, dobitnik je Svetosavske nagrade kojom Ministarstvo prosvete Srbije, nagrađuje pojedince i institucije za izuzetne rezultate postignute u protekloj godini u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Zaporošcu je nagradu uručila ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, na svečanosti priređenoj povodom Savindana  u Vladi Srbije.

„Veliko je zadovoljstvo jer sam danas dobio, mogu reći, najveću nagradu koja se dodeljuje u domenu obrazovanja. Ovo je, ne samo čast i zadovoljstvo, već i podstrek da se nastavi sa unapređenjem vaspitanja i obrazovanja u teškim vremenima za naš narod na Kosovu i Metohiji“ izjavio je Zaporožac za Radio Kosovska Mitrovica.

On je dodao da je obrazovanje uprkos teškim okolnostima, uvek bilo na prvom mestu i da ovo nije njegova, već nagrada kompletne školske uprave na ovom području.

„Ovo je nagrada za sve prosvetne radnike – direktore, nastavnike i sve ljude sa kojima sam sarađivao.u proteklim godinama“ rekao je Zaporožac i zahvalio Školskoj upravi, Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Studentskom parlamentu koji su ga predložili za nagradu.

Uručujući nagrade, ministarka Đukić Dejanović je poručila dobitnicima da su njihova postignuća pokazala da je njihov zajednički cilj da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svima.

“Uverena sam da će vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smisao i u budućnosti. Vlada Srbije posvećena je unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetne uslove za rad i učenje, kao i desetine strukturnih projekata od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja”, rekla je Đukić Dejanović.

Comments

Pročitaj još