• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ne pitate se ko naoružava KBS suprotno rezoluciji 1244, ali bi da kaznite Srbe koji brane svoja ognjišta

Foto: TV Most

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se nada da će odgovarati svi koji naoružavaju Kosovo protivno Rezoluciji 1244 i zapitao ,,ko su svi oni koji naoružavaju KBS i ko Albance naoružava suprotno Rezoluciji 1244, ko krši povelju Ujedinjenih nacija, kako su to prekršili i kako se usuđuju da krše Povelju UN i sve to što treba da urade, a da misle da nikad za to neće da odgovaraju?”

On je naglasio da se bori tako da zemlju ne dovede u tešku poziciju, ističući da međunarodno pravo mora da bude poštovano.

,,Vas ne interesuje šta stranci rade protiv Srbije, šta Albanci rade protiv Srbije, šta Kurti radi protiv Srbije. Vas interesuje kako da kaznite Srbe koji brane svoja ognjišta. Da, pošto su počinili određena krivična dela odgovaraće pred lice pravde. To je posao nadležnih državnih organa. I da nađu tačno koja su to krivična dela i za to će biti gonjeni, ali kada pogledam kakvo sve oruđe i oružje… Oni kažu tu je bilo zolja, pušaka, jednokratnih ručnig minobacača. Pa vi dovedoste “džaveline”, sve protivpravno. Pa sve to dovedoste minobacače što se kače na vozila na Kosovo, sve protivpravno, vi ne odgovarate ništa. A ti Vučiću se pravi lud da ne znaš šta se dešava. Ja sam predsednik ove zemlje, moj posao je da branim i štitim ovu zemlju, da štitim naš narod na KiM što ću i nastaviti da radim”, rekao je Vučić, pri obilasku radova na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra Ložionica.

Srpski predsednik navodi ne čeka nikog iz inostranstva da mu donosi presude o volji srpskog naroda.

,,Za mene je sud moga naroda od presudnog značaja, a ne sud velikih sila koji bi da sruše našu zemlju jer im se ne sviđa naš odnos prema Kosovu, jer im se ne sviđa naš odnos prema Rusiji ili Kini. Vi volite da prenesete Violu fon Kramon, Kremena Grošea, sve najgore mrzitelje Srbije. Je li ima ijedan od njih da ne insistira na tome da moramo da priznamo Kosovo? Nema. Je li ima ijedan od njih da ne insistira na tome da odmah moramo da uvedemo sankcije Rusiji? Nema nijedan. Ima li ijedan da nije potpisao sve najgore o nama posle Banjske. Oni su uvek protiv Srbije i uvek su sve protiv nas potpisali”, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još