• Početna>
  • Vesti>

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice počinje sutra

Foto: Radio Mitrovica sever

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica počeće sutra.

„U ime inicijativne grupe za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica obaveštavam građane da smo konačno dobili sva potrebna dokumenta i da sutra započinjemo sa prikupljanjem potpisa za opoziv gradonačelnika“, saopštila je jedan od inicijatora Sanja Lazarević Krtinić.

Potpisi će se prikupljati u hali sportova u severnom delu Mitrovice, od 9.00 časova.

„Pozivam sve građane da sutra dođu i podrže inicijativu za smenu ovog gradonačelnika koji nema legitimitet da vodi našu opštinu, i koji je za svo ovo vreme donosio odluke protivne interesu našeg naroda i svih građana ovog grada. Očekujem veliki odziv građana jer verujem da niko ne podržava da se na ovakav način vodi naš grad i izazivaju tenzije“, navela je Lazarević Krtinić.

Rok za prikupljanje potpisa ističe 22. januara, a ukoliko Inicijativna grupa ne uspe da ih prikupi do tog datuma, imaju pravo da zatraže dodatnih 15 dana od kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Skupština opštine Severna Mitrovica dala je juče saglasnost da se prikupljanje potpisa obavi u Sportskoj hali.

Podsetimo, grupa građana predala je u drugom pokušaju, 7. decembra prošle godine inicijativu za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića.

Inicijativna grupa je još 22. decembra primila deo dokumentacije, odnosno listu birača u opštini Severna Mitrovica, pa se rok za prikupljanje potpisa računa od tog dana.

Comments

Pročitaj još