• Početna>
  • Vesti>

Odbor za pomoć Srbima na KiM novogodišnjim paketićima obradovao korisnike Dnevnog centra „Podrži me“

Foto: Radio Mitrovica sever

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske je novogodišnjim paketićima obradovao korisnike Dnevnog centra „Podrži me“ za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Oduševljeni i srećni, korisnici centra su stvorili prijatnu atmosferu, koja se prenela na roditelje i zaposlene.

Novogodišnje paketiće je podelila predsednica Udruženja roditelja „Podrži me“ Ivana Rakić, koja je rekla da se Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji po drug put pobrinuo za korisnike ovog centra i obradovao ih paketićima.

„Kao i svake Srpske nove godine, i ove godine su nam stigli paketići od Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, zapravo Milorada Arlova, koji je i izgradio ovaj centar. Ovo je drugi put da nam Odbor šalje paketiće, 3. decembra kada smo obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a drugi povodom Srpske nove godine“ navela je Rakić.

Rakić je svima čestitala Srpsku novu godinu, i poručila da trebamo imati više razumevanja, humanosti i pažnje.

„Da svima nama krene na bolje, da budemo humaniji ljudi, da svi naučimo iz primera ovog Udruženja da je najbitnije biti zdrav. Kada je čovek zdrav, onda može sve. Pozvala bih naše humane sugrađane da dođu i da obiđu Dnevni centar i možda kroz ovaj centar vide nešto novo. Možda će naći način kako svoju decu učiti. Kada u ovom centru vidite decu sa smetnjama u razvoju, onda shvatite šta je prava ljubav i koliko malo je njima potrebno u životu, a to malo je samo pažnja kao i ovi paketići. To je znak pažnje a ovoj deci i roditeljima mnogo znači“ rekla je Rakić.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske je obezbedio 205 novogodišnjih paketića, koji su podeljeni korisnicima centra u četiri opštine na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još