• Početna>
  • Vesti>

Premijerno prikazivanje dokumentarno-igranog filma “Lutka” u subotu na RTV Puls

Foto: Dom kulture Gračanica

Dokumentarno-igrani film „Lutka“ – autorsko delo članova Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice, biće premijerno prikazan u subotu, 13. januara 2024. godine od 18.30 časova na TV Puls.

U filmu „Lutka“ koji je režirao Dimitrije Rakočević, deca iz Gračanice i okoline objašnjavaju šta je lutkarstvo.

Glavni junak filma je dečak, Strahinja Stojković koji dobija poziv da učestvuje na radionici lutkarstva što on odbija jer, po njegovom mišljenju, „lutkama treba da se igraju devojčice“ i tu svoju nameru saopštava svojim prijateljima, koji mu govore da su to drugačije lutke, a zatim objašnjavaju kakve sve vrste lutaka postoje. Oni uspevaju da zainteresuju dečaka za lutkarsku pozorišnu umetnost. Svi zajedno odlaze u Pozorište lutaka Niš.

„Ljubav prema pozorištu se razvija još od malih nogu. Nema boljeg mesta za to od lutkarske scene, jer se tu deca poistovećuju sa likovima koje vide. Tu su i najrazličitiji predmeti koje glumci oživljavaju. U lutkarskom pozorištu je sve moguće – da ste istovremeno i odrastao čovek i dete koje se neprekidno igra. Kako izgeda igrati u lutkarskoj predstavi i kako se razvija ljubav prema pozorištu još od malih nogu videćete u filmu“, poruka je članova AP „Janićije Popović“.

U filmu učestvuju: Helena Popović, Dunja Živić, Natalija Josifović, Tijana Petrović, Ognjen Jovanović, Mila Mladenović, Tijana Mitić, Mila Vorgučić, Danilo Milovanović, Sofija Petrović, Strahinja Stojković, Jelena Đorđević, Srđan Miljković, Dragana Breza.

Comments

Pročitaj još