• Početna>
  • Vesti>

Kfor: Ulutaš i Devenport o bezbednosnoj situaciji na Kosovu; Kameronu zahvalnost za doprinos Ujedinjenog Kraljevstva misiji

Foto: X (Majkl Devenport 31.oktobar 2023)

Komandant Kfora Ozkan Ulutaš sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a Majkom Devenportom u kampu “Film Siti” u Prištini, saopštila je ta misija na platformi X.

Tokom sastanka razmenili su informacije o trenutnoj bezbednosnoj situaciji i istakli značaj nastavka koordinacije kako bi se obezbedilo sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu, naveli su iz Kfora.

Komandat KFOR-a Ozkan Ulutaš danas se takođe sastao i tom prilikom zahvalio ministru spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidu Kameronu na doprinosu te zemlje misiji KFOR-a.

“Tokom sastanka komandant Kfora izrazio je zahvalnost za stalni doprinos Ujedinjenog Kraljevstva misiji Kfor”, saopšteno je u objavi KFOR-a na platofrmi X. Sastanak Ulutaša i Kamerona održan je u kampu “Film siti”, sedištu KFOR-a na Kosovu.

Kameron je tokom dana stigao u jednodnevnu posetu Prištini, tokom koje se sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, predsednicom Kosova Vjosom Osmani i ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom Švarc.

Dejvid Kameron je prilikom posete izjavio da je njegova zemlja prethodine godine poslala na Kosovo više od 600 vojnika i da je ponosan na uspeh koji britanske trupe imaju,preneo je Reporteri.

Comments

Pročitaj još