• Početna>
  • Vesti>

KP: Veliki broj oduzetih vozačkih dozvola zbog prekršaja i oštećenje automobila od zalutalog metka tokom praznika

Kosovska policija je saopštila da je u poslednjem izveštaju zabeležila jedan slučaj izazivanja opšte opasnosti u Severnoj Mitrovici. Nakon prijave muškarca, da mu je zalutali metak tokom novogodišnjeg praznika oštetio automobil , policija je ustanovila da osim materijalne štete nije bilo povređenih

Slučaj se istražuje. Okvalifikovan je kao izazivanje opšte opasnosti, navodi se u izveštaju policije.

Inače tokom predhpdnog dana je zbog težih prekršaja u saobraćaju od strane nesavesnih vozača, policija oduzela 29 vozačkih dozvola. Računajući i prvi dan nove godine, broj oduzetih dozvola zbog prekršaja premašuje 60.

“Policijski službenici su u posljednja 24 časa sproveli aktivnosti u cilju sprečavanja, pa čak i kažnjavanja onih koji nisu poštovali saobraćajna pravila. Ističemo da je za teže prekršaje policija samo u jednom danu oduzela 29 vozačkih dozvola vozačima”, dodaje se u policijskom saopštenju.

Kosovska policija, kako navode, nema za cilj samo kažnjavanje, već i sprečavanje kršenja saobraćajnih pravila, prevenciju nezgoda i povećanje bezbednosti saobraćaja, zbog čega apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju pravila zbog povećanja bezbednosti.

Prema planu u vreme praznika policija je delovala na ukupno 496 punktova širom Kosova, dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još