• Početna>
  • Vesti>

Nebojša Pavlović iz ŠK “Trepča” pobednik Novogodišnjeg šahovskog turnira

Foto: Radio Mitrovica sever

Pobednik Novogodišnjeg šahovskog turnira je Nebojša Pavlović iz Šahovskog kluba „Trepča“.

Turnir je okupio 36 takmičara različitih generacija a privukao je pažnju ne samo profesionalnih igrača šaha već i ostalih zaljubljenika u ovu igru.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovice je za takmičare obezbedio novčane nagrade, a pobednik turnira Nebojša Pavlović nagrađen je novčanom nagradom od 15.000 dinara, medaljom i diplomom.

Drugo mesto i 12.000 dinara osvojio je Aleksandar Kostić iz Sportskog šahovskog udruženja „Zubin  Potok“. Na trećem mestu je Zvezdan Vuksanović iz ŠK „Trepča“ koji je osvojio 10.000 dinara. Na četvrtom mestu je Sulejman Suljević iz ŠK „Ina dizajn“ iz Novog Pazara, koji je osvojio 8.000 dinara. Peto mesto i 6.000 dinara osvojio je Milan Jakovljević iz ŠK „Trepča“.

Posebnu pažnju privukle su partije mladih šahovskih talenata koji su se hrabro suprotstavljali starijim i iskusnijim igračima.

Specijalna nagrada za najbolje plasiranog omladinca uručena je Ignjatu Miletiću. Najbolje plasirani pioniri su Luka Milutinović i Filip Jevtić, dok je za najbolje plasiranog veterana proglašen Zoran Vukadinović. Za njih su takođe obezbeđene novčane nagrade u iznosu od dve hiljade dinara, kao i diploma i medalja.

Direktor Ustanove za sport omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je pohvalio uspehe ŠK „Trepča“ i kazao da će se u našem gradu i u budućnosti raditi na promociji šaha ali i ostalih sportova.

„Uspesi Šahovskog kluba „Trepča“ su nas naveli na to da tokom ove godine organizujemo jedan turnir za građane Kosovske Mitrovice i sve takmičare koji žele da se takmiče i koji igraju šah. U ovom trenutku Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izdvojila je značajna sredstva za organizaciju ovog turnira, što nam je jako drago i to je jedan podstrek za sve buduće turnire koje ćemo organizovati u narednom periodu. Nadam se da je ovo jedan od uspešnijih turnira na kojem učestvuje više od 35 takmičara a sve ostalo što dolazi uz ovakve turnire, i podstrek Privremenog organa, biće na dobrobit svih sportova uopšte u Kosovskoj Mitrovici“ rekao je Trajković.

Predsednik Šahovskog kluba „Trepča“ Momčilo Adžić kaže da je turnir protekao u najboljem redu i u sportskoj atmosferi.

„Mogu da kažem da zaista uspešan jer je imao 36 takmičara. Nadamo se da će sledeće godine biti još više ovakvih turnira, ekipnih i pojedinačnih, da bude masovnije i da sadržaj bude kvalitetniji, što bi značilo da dolaze majstori ili jači igrači“ rekao je Adžić i pohvalio takmičare i dobru organizaciju turnira.

Novogodišnji šahovski turnir održan je u sali Javnog komunalnog preduzeća „Standard“ u Kosovskoj Mitrovici pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Organizator turnira je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Comments

Pročitaj još