• Početna>
  • Vesti>

Još jedna kosovska agencija kažnjava, ovoga puta MTS d.o.o sa 1,5 miliona evra

Foto: Radio Mitrovica sever

Preduzeće „MTS d.o.o”, koje je u vlasništvu Telekoma Srbije, kažnjeno je sa 1,5 miliona evra, pošto je, kako je saopštila Kosovska agencija za zaštitu konkurencije, predmetna kompanija prekršila zakone o zaštiti konkurencije kada nije dostavila zahtev za obaveštenje povodom kupovine 100% akcija „VGN NET d.o.o“, „LIKA d.o.o“, PP. PRKDS-IMPULS u ime I. R. – B.I. i Herc International, objavio je prištinski list Ekpress.

„Kosovska Uprava za zaštitu konkurencije saopštava da je donela odluku o izricanju administrativne sankcije – novčane kazne u iznosu od 1.563.959,26 (milion petsto šezdeset tri hiljade devetsto pedeset devet evra i dvadeset i šest centi)“, Preduzeću MTS. d.o.o. Filijala na Kosovu, stoji u saopštenju koje prenosi Gazeta Express.
„AKRK saopštava da je Preduzeće MTS d.o.o. prekršilo odredbe Zakona o zaštiti konkurencije, nepodnošenjem zahteva za obaveznu najavu koncentracije sredstava za kupovinu 100% akcija privrednih društava: VGN NET d.o.o., LIKA d.o.o. , PP. PRKDS-IMPULS u ime I. R. – B.I. i Herc International“, navode u saopštenju.

Ovo telo je , kako navode, javna institucija, nezavisna u vršenju svojih dužnosti definisanih zakonom o konkurenciji, i stoji na usluzi svim građanima“.


Comments

Pročitaj još