• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Još gledamo detalje ugovora KEDS-a i Elektrosevera, važno da narod na severu KiM ima struju

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan što su Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) i Elektrosever postigli dogovor, čime se izbegava mogućnost da narod na severu KiM ostane bez električne energije.

“Još gledamo detalje, sledi potpisivanje ugovora sa stanovništvom. Kao što znate, svega 11 odsto ljudi na severu je plaćalo struju, ja sam zadovoljan što su KEDS i Elektrosever postigli dogovor i time izbegavamo svaku mogućnost da narod na severu KiM ostane bez električne energije”, rekao je Aleksandar Vučić.

Podvukao je da je to najvažnije. “I za nas je bilo još jedno važno pitanje, da se ovakvim sporazumom ne prejudicira pitanje imovine i mislim da su to stvari koje smo uspeli da uradimo”, rekao je Vučić.

Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) saopštila je da je sa Elektroseverom potpisala ugovor koji ima za cilj normalizaciju distribucije i snabdevanja električnom energijom u opštinama Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Mitrovica.

“Nisam dobio reakciju međunarodne zajednice na zabranu glasanja Srbima na KiM”

Predsednik Vučić naveo je da nije dobio bilo kakvo reagovanje predstavnika međunarodne zajednice povodom toga što je Srbima sa KiM zabranjeno da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

“Nisam dobio nikakvu reakciju. Kao što sam rekao ranije, biće neko njihovo saopštenje i to vam je to. Naći će opet neki razlog da Srbe okrive za nešto. Za nas je važno da čuvamo svoju poziciju i da guramo zemlju napred”, rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.

Na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Socijaldemokratske inicijative Fatmira Ljimaja da će sedmom tačkom Ohridskog sporazuma vlada Aljbina Kurtija “dozvoliti Srbiji da postane akcionar tzv. države Kosovo”, rekao da ga međusobne svađe prištinskih političara ne zanimaju.

“Stvarno da komentarišem Fatmira Ljimaja i nema nikakvog smisla, niti ću to da radim, niti me zanimaju njihove međusobne svađe i ko će da bude veći kalif od kalifa”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još