• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Otvorena Univerzitetska sportska liga

Foto Radio Mitrovica sever

Univerzitetska sportska liga otvorena je danas u Kosovskoj MitrovicOvo sportsko takmičenje se ponovo organizuje nakon dvogodišnje pauze. Učestvuju studenti sa sedam fakulteta Prištinskog univerziteta smeštenih u Kosovskoj Mitrovici.

Jovana Šmigić, student prorektor, izrazila je zadovoljstvo povratkom ovog sportskog događaja, istakavši ambiciju da se on pretvori u tradiciju.

„Prvi put smo organizovali pre dve godine i zbog korone smo imali period pauze. Međutim, sada nastavljamo u sportskom duhu. Plan je da ovo postane tradicionalno takmičenje koje će ispuniti slobodno vreme studenata“, navodi Šmigićeva.

Ove godine takmičenje se odvija u četiri sporta – malom fudbalu, košarci, odbojci i basketu 3×3.

Slađan Trajković, predsednik Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta, kaže da se danas igra po jedna utakmica iz svakog sporta, dok će se u narednim nedeljama takmičenje odvijati prema rasporedu.

„Od naredne nedelje krećemo kompletna kola da igramo. Mali fudbal i košarka će se igrati utorkom i sredom od 22.00 časa u Sportskoj hali, a utorkom će se igrati ženska odbojka i basket 3×3. u Osnovnoj školi ’Branko Radičević’“, precizira Trajković.

Događaj su otvorili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac i prorektor za nastavu i studentska pitanja na Prištinskom univerzitetu, prof. dr Vladimir Boranijašević.

Inače, 2021. godine, Univerzitetska sportska liga bila je organizovana u košarci i malom fudbalu, a pobedu u oba sporta poneo je Ekonomski fakultet.

Comments

Pročitaj još