Sutra u podne humanitarni bazar “Podrži me”

Foto: Udruženje roditelja "Podrži me"

Udruženje roditelja „Podrži me“, povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovaće sutra od 12h humanitarni bazar.

Posetioci će moći da kupe jedinstvene dekorativne predmete u duhu predstojećih praznika, koje su izradili deca i mladi sa smetnjama u razvoju.

Humanitarni bazar će se održati u Kafe restoranu „Knez“ na glavnom šetalištu.

Ukrasi i dekoracije su pretežno izrađeni od recikliranih materijala na kreativnim radionicama koje je za njih organizovalo Udruženje.

Sav prihod od prodaje ukrasa i dekoracija biće upotrebljen za budući rad sa decom i mladima u Dnevnom centru „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

Za dobar provod, navode iz Udruženja, pobrinuće se Čupo i Bane Bend.

Udruženje je pozvalo sve koji su u mogućnosti da posete bazar i kupovinom nekih od ukrasa i rukotvorina pomognu budući rad na osnaživanju dece i mladima sa smetnjama u razvoju.

Cilj ove manifestacije je da se šira javnost upozna sa potrebama i potencijalima dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

„Ukrasi i rukotvorine koje će biti predstavljene na bazaru svedoče da deca i mladi sa smetnjama u razvoju mogu da unaprede svoje kognitivne i motoričke sposobnosti kada im se pruži odgovarajuća podrška“, poručili su iz.

Ovo Udruženje će i danas obeležiti Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u svojim prostorijama.

U dnevnom centru biće upriličen prijem dece i mladih sa smetnjama u razvoju i članova njihovih porodica sa Severa Kosova. Na ovom događaju nastupiće pevačka grupa „Kamenički biseri“.

Comments

Pročitaj još