• Početna>
  • Vesti>

Jednomesečni pritvor trojice osumnjičenih za ubistvo Ljiridone Ademaj

Foto: Kim

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora Naimu Murseljiju, Granitu Plavi i Kuštrimu Kokali zbog ubistva Ljiridone Ademaj-Murselji.

Naim Murselji se tereti za krivično delo “teško ubistvo u saizvršilaštvu”, Granit Plava za “teško ubistvo i posedovanje oružja bez dozvole”, dok je Kuštrim Kokala optužen za “dogovor o izvršenju teškog ubistva”.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni N.M, u nameri da na lukav način liši života svoju suprugu, dogovorio sa okrivljenim G.P da ubije sada pokojnu L.M., gde je prethodno okrivljeni N.M. opremio okrivljenog oružjem G.P i inscenirao krivično delo razbojništva, koje je izvršeno 29.11.2023.godine oko 20:25 časova, u selu Brnjica, opština Priština, na način da je okrivljeni N.M. upravljao svojim automobilom, u koji su bili pokojna L.M. i njihovo dvoje dece, okrivljeni G.P iznenada se pojavio ispred automobila sa maskom na glavi i revolverom u ruci, gde su po prethodnom dogovoru okrivljeni N.M i deca izašli iz automobila i napustili lice mesta, dok je u automobilu ostala preminula, u koju je okrivljeni G.P pucao iz neposredne blizine metkom u vrat i od posledica smrtonosne rane, L.M. je preminula na licu mesta, dok je za ove radnje okrivljeni N.M., prethodno okrivljenom G.P. obećao novčani iznos od 30 hiljada evra“, navodi se u odluci Suda.

Bratu Ljiridone, Leonardu Ademaju, nije dozvoljeno da prisustvuje suđenju. Nakon završetka sednice, Leonard Ademaj je izjavio da mu je rečeno da mora da se prijavi kako bi učestvovao na budućim sednicama. Naglasio je da je Ljiridona brutalno ubijena, na najokrutniji način.

„Ljiridona je bila snažna žena, sestra i majka. Pokazala se kao heroina za svoju decu. Suzdržavamo se jer nikada nije želela da nas vidi u ovakvoj situaciji“, rekao je on.

Takođe je saopštio da je podneo zahtev za ekshumaciju tela kako bi ga ponovo sahranili na groblju u njenom rodnom mestu. Očekuje pozitivan odgovor Tužilaštva.

Medijima nije dozvoljeno da prate saslušanje N.M. i još dvojice uhapšenih zbog sumnje da su ubili 30-godišnju Ljiridonu Ademaj-Murseli.

Ranije je Kolektiv za feminističku misao i akciju zajedno sa nezavisnim feminističkim aktivistkinjama održao simboličnu akciju pred ulazom u Osnovni sud u Prištini. Cela akcija održana je pre početka suđenja za ubistvo Ljiridone Ademaj, uz transparent „Nema mira bez bezbednosti žena”.

Comments

Pročitaj još