• Početna>
  • Vesti>

Priština: Uhapšena dva lica u vezi sa ubistvom žene, jedan od njih suprug žrtve

Foto: Ilustracija

Dvojica muškaraca uhapšena su juče zbog ubistva žene koje se dogodilo ove nedelje u Prištini. Jedan od njih je suprug žrtve.

Iako je slučaj inicijalno zaveden kao pljačka sa posledicama ubistva, Kosovska policija je danas uhapsila dvojicu muškaraca, među kojima je i suprug žrtve, navode iz Kosovske policije.

„Po nalogu državnog tužioca i uz odobrenje sudije za prethodni postupak, opštinska istražna jedinica Prištine, u okviru Kosovske policije, izvršila je racije na dve lokacije u Đakovici, u kom slučaju su lica G.P. (ruka) i N.M. (muž žrtve), osumnjičen za ubistvo žrtve, a oduzeto je i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ovom slučaju“, dodaje se u saopštenju.

Kosovska policija je 29. novembra oko 20.20 časova obaveštena o pucnjavi u Prištini. Jedinice KP i medicinska ekipa su potom izašle na teren, gde su pronašle osobu bez znakova života u automobilu. Policija je tada saopštila da se sumnja na ubistvo iz vatrenog oružja, kao i da je istraga u toku.

Kosovska ministarka pravde Albulena Hadžiju je pohvalila Kosovsku policiju i tužilaštvo zbog brzog rešavanja ubistva Liridone Murselji, i objavila da je jedan od dvojice uhapšenih njen suprug Naim Murselji, bivši savetnik bivšeg predsednika Kosova Bedžeta Pacolija.

„Intenzivnim radom, zalaganjem i saradnjom policije i tužilaštva uhapšene su dve osobe koje se sumnjiče za ubistvo žene u Prištini. Jedan od uhapšenih je suprug preminule L, koji je, kako se sumnja, pokušao da sakrije teško krivično delo govoreći da su bili meta pljačke“, navela je Hadžiju.

Ona je navela da visoko ceni posvećenost policije i tužilaštva „za rasvetljavanje okolnosti koje su dovele do otkrivanja ovog teškog zločina“.

Comments

Pročitaj još