• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Učestali napadi na srpski narod, njihovu imovinu kao i imovinu SPC pojačavaju tenzije i ulivaju strah Srbima

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U selu Devet Jugovića kod Prištine obijena je i opljačkana crkva Vaznesenja Gospodnjeg saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i dodala da su vandali razvalili ulazna vrata, izvršili premetačinu i ukrali novac od priloga crkvi.

Opljačkanu crkvu zatekao je paroh iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada crkva u selu Devet Jugovića, koji je slučaj prijavio policiji.

Ova crkva se i ranije nalazila na meti izgrednika, a činjenica da se i danas napada, kao i brojne druge crkve i manastiri u pokrajini, predočava tužnu sliku verske netolerancije prema Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi od strane albanskih ekstremista, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije za KiM navode da učestali napadi na srpski narod, njihovu imovinu kao i imovinu SPC u pokrajini pojačavaju tenzije i ulivaju strah Srbima koji strahuju za opstanak na Kosovu i Metohiji i nemaju mira ni u svojim svetinjama.

“Vrlo je jasna poruka albanskih ekstermista kada udaraju na crkvu koja predstavlja stub jednog naroda, a svi incidenti na terenu u direktnoj su vezi sa opasnim i zapaljivim izjavama prištinskih političara koji otvoreno žele da unište sve tragove srpskog postojanja na KiM. Ali, srpski narod je, kao i SPC opstao vekovima i odoleo i težim iskušenjima i tako će biti i nadalje” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još