• Početna>
  • Vesti>

Ambasadorka pri Unesku: Izbor Srbije jasan signal Prištini da nema podršku za jednostrane poteze

Tamara Rastovac Sijamašvili, ambasadorka pri Unesku, kaže za RTS da je treći uzastopni izbor Srbije za člana Izvršnog saveta jasan signal Prištini da nema podršku ni za kakve jednostrane poteze u zahtevima za članstvo u toj organizaciji.

Srbija je ponovo izabrana za člana Izvršnog saveta Organizacije Unesko. Treći uzastopni izbor pokazatelj je ugleda naše zemlje i konstruktivnog pristupa u kom se instistira na kompromisu, dijalogu, inkluzivnosti, rekla je Tamara Rastovac Siamašvili.

Dodaje da je reizbor Srbije jasan signal Prištini da nema podršku ni za kakve jednostrane poteze u zahtevima za članstvo u Unesku.

“Bilo kakav zahtev za članstvo u organizaciji bi trebalo da ide preko izvršnog saveta, gde će Srbija biti član. Drugo, način na koji smo izabrani je pokazatelj podrške koju imamo među članstvom, što će biti jasan signal i Prištini. Uvek je naravno bolje biti unutar nekog tela, a ne van, jer imate pristup informacijama i širi manevarski prostor za lobiranje, a mi imamo mnoge prijatelje u Unesku”, istakla je Tamara Rastovac Sijamašvili.

Comments

Pročitaj još