• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Kontinuirani napadi na imovinu srpskih domaćina širom Kosova i Metohije imaju za cilj progon Srba

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da su se u samo dva dana dve kuće srpskih domaćina u selu Miloševo u opštini Obilić našle su se na udar “kriminalnih struktura” koje sistematski ekonomski devastiraju i fizički zastrašuju Srbe širom Kosova i Metohije.

“Nisu to obične krađe, već etnički motivisani napadi kao deo šireg plana za progon srpskog naroda” navode iz Srpske liste.

Kontinuirani napadi na imovinu srpskih domaćina širom Kosova i Metohije imaju za cilj progon Srba i slanje jasne poruke svima koji su raseljeni da ne pomišljaju na povratak na svoja vekovna ognjišta, stoji u saopštenju.

“I nije slučajno što su ti napadi posebno intenzivirani u prethodne dve godine od kada je na vlasti režim Aljbina Kurtija, koji i ne skriva sprovođenje svog političkog programa u kome nema mesta za Srbe koji nisu spremni da mu budu poslušnici” navodi se.

Srpska lista ističe da poslednji izveštaj Evropske komisije nije na adekvatan način obuhvatio etnički motivisane napade protiv našeg naroda, ali i mnoga druga pitanja koja oslikavaju ugrožen položaj srpskog naroda, kako u fizičkom smislu, tako i kada je u pitanju imovina fizičkih lica ali i Srpske pravoslavne crkve.

“Stotinu puta javno smo apelovali na međunarodne predstavnike i organizacije zadužene za mir i bezbednost da preventivno deluju, osude napade… nažalost nailazimo na zid ćutanja. To ćutanje je ujedno jasna poruka Srbima da su nezaštićeni, i da osim praznih priča na terenu nije preduzet nijedan korak da se napadi na Srbe spreče, a sa druge strane to je indirektno poruka ekstremistima da su napadi na Srbe normalna stvar” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još