Vežbe KFOR-a naredne nedelje u blizini Đakovice

Foto: Zvanični Fejsbuk nalog misije KFOR-a

Američki vojnici dodeljeni timu Regionalne komande Istok Kosovskih snaga (KFOR), obaviće svoje godišnje vežbe gađanja na poligonu za obuku u selu Babaj Boks u opštini Đakovica od 6. do 10. novembar 2023, saopšteno je medijima iz ove vojne misije.

U trening gađanja će biti uključeni piloti iz Nacionalne garde američke vojske i helikopteri iz sastava Bondstil Task fors aviejšn kako bi ispunili godišnje zahteve američke avio jedinice.

Regionalna komanda Istok KFOR-a se sastoji od pripadnika iz deset partnerskih zemalja koje blisko sarađuju sa međunarodnim agencijama za pomoć.

KFOR je NATO-om predvođena mirovna misija, sastavljena od vojnog osoblja iz 27 zemalja, a koja je prisutna na Kosovu od 1999. godine u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Misija KFOR-a i Regionalne komande Istok je održavanje bezbednog i sigurnog okruženja za sve ljude na Kosovu, bez obzira na etničku pripadnost, i slobodu kretanja, obezbeđujući mir i stabilnost u regionu”, zaključeno je u saopštenju.


Comments

Pročitaj još