• Početna>
  • Vesti>

Raspisani lokalni izbori u Srbiji za 17. decembar; Vučić danas raspisuje parlamentarne izbore

Foto: Vlada Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 17. decembar. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisaće vanredne parlamentarne izbore u 10h a nakon toga, obratiće se javnosti.

Predsednik skupštine Vladimir Orlić je odluku o raspisivanju izbora potpisao u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

“Poštovani građani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, raspirsani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023.”, rekao je Orlić navodeći da ta odluka stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, i da od tog trenutka teču rokovi za izborne radnje.

Pozvao je sve građane da uzmu učešće na izbroima, da bismo, kako kaže, kao društvo pokazali pun demokratski kapacitet.

“Da ga učinimo još snažnijim, da damo doprinos stabilnosti i u kampanji govorimo o programima, njihovom političkom sadržaju, da uz sve međusobne razlike pokažemo da to možemo da radimo na dostojanstven, pristojan način, da pokažemo svest da pitanje kako ljudi žive nije ni igra ni zabava, već težak i ozbiljan posao koji zahteva maksimalnu ozbiljnost”, rekao je Orlić.

Da podsetimo, članovi Vlade doneli su u ponedeljak odluku o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donete su za još 64 grada i lokalne samouprave u Srbiji.

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babušnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.

Comments

Pročitaj još