• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Kurti danas u Briselu na odvojenim sastancima sa evropskim zvaničnicima

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti danas idu u Brisel, gde će na odvojenim sastancima razgovarati sa evropskim zvaničnicima koji posreduju u dijalogu Beograda i Prištine.

Prema najavama iz Brisela, predviđeno je da sastanci počnu u 14 časova a kako je rečeno, danas neće biti dijaloga Beograda i Prištine, već će Vučić i Kurti odvojeno razgovarati sa evropskim zvaničnicima.

Vučić i Kurti razgovaraće sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zvaničnicima iz Nemačke, Francuske i Italije.

Uoči odlaska u Brisel, predsednik Aleksandar Vučić je izjavio je sinoć za RTS da je velika petorka bila u Beogradu i da smo spremni da razgovaramo.

“Kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju, neće biti lako, nema lepog sastanka u Briselu” naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je Srbija do sada bila konstruktivna i fer, i da očekuje konstruktivne razgovore, sa nadom u bolju budućnost za srpski narod na Kosovu. Dodao je da je iz Prištine poslata poruka da Zajednica srpskih opština uopšte nije tema.

Comments

Pročitaj još