Škola folklora Ansambla Venac nastavlja sa radom

Venčeva škola folklora nastavlja sa radom 3. oktobra, saopšteno je iz Ansambla Venac.

“Ansambl „Venac“ kao društveno odgovorna ustanova nastavlja da doprinosi očuvanju kulturnog identiteta Srba na prostoru Kosova i Metohije svojim nesebičnim zalaganjem u svojoj sferi kulturnog delovanja. Jedan od segmenata kojem u prethodnim godinama pridajemo veliku pažnju jeste edukativni projekat „Venčeva škola folklora“ koja ima za cilj da okupi decu svih uzrasta kako bi izgradili kapacitete, odnosno edukovali one najmlađe kako i na koji način se čuva kulturna zaostavština našeg naroda na ovim prostorima i to kroz muziku, pesmu, običaje i narodnu igru koju prezentujemo kako na sceni tako i van nje”, stoji u saopštenju.

Ansambl Venac obaveštava zainteresovane da Venčeva škola folklora nastavlja sa radom 3. oktobra 2023. godine i da će se od tog dana pa sve do kraja oktobra vršiti upis kako dece koja su prethodne sezone bila sa nama, tako i svih novih polaznika i to u terminima zakazanih proba.

Početak rada Venčeve škole folklora u Gračanici je 3. oktobar 2023. i probe će se održavati u sali Ansambla “Venac” svakog utorka i četvrtka od 17:00 do 20:00 časova.

Venčeva škola folklora u Lapljem selu počeće sa radom takođe 3. oktobra 2022. godine. Probe će se održavati kao i u prethodnom periodu u sportskoj sali osnovne škole „Miladin Mitić“ svakog utorka i četvrtka od 17:00 – 19:00 časova.

Pravo na upis u školu folklora imaju sva deca starija od 7 godina. Mesečna pretplata je 800 dinara. Roditelji koji upišu troje ili više dece platiće članarinu samo za dvoje.

Od plaćanja će biti oslobođena i sva deca koja su iz socijalno ugroženih porodica, a koja za to prilože adekvatnu dokumentaciju.

Sve informacije za upis se mogu dobiti u prostorijama Ansambla „Venac“ u periodu od 08:00 – 16:00 sati, ili na telefone: 064/ 451 – 3578 i 049/ 368 – 631.

Ansambl „Venac“ – jedina ustanova Ministarstva kulture Republike Srbije čiji celokupan kolektiv svakodnevno radi i živi na Kosovu i Metohiji, nastavlja rad sa decom, budućim čuvarima naše kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još