• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Banjska kao izgovor za nastavak terora na severu KiM

Foto Kancelarija za KiM

Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko- bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali u još nekoliko privatnih objekata na severu, saopštila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade RS.

“Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba nairužani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila Rosu, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu.

U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa i lnternog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi dogadjaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi , vodi decu u vrtiće i škole”, saopštila je Kancelarija za KiM uz fotografiju nastale štete.

Comments

Pročitaj još