• Početna>
  • Vesti>

Generalni direktor KP sa predstavnicima Kfora i Euleksa obišao Banjsku

Foto: Kosovska policija

Generalni direktor Kosovske policije pukovnik Gazmend Hodža posetio je danas Banjsku zajedno sa predstavnicima KFOR-a i EULEX-a, saopšteno je iz Kosovske policije.

Hodža i više policijsko rukovodstvo bilo je u pratnji zamenika komandanta KFOR-a, a razgovarali su i sa savetnikom EULEX-a regionalne direkcije Severna Mitrovica.

Kako se navodi u saopštenju, obišli su više lokacija u selu Banjska, te se sastali sa službenicima kosovskih bezbednosnih institucija.

„Istovremeno, direktor Hodža je bio zainteresovan za bezbednost građana od strane policijskih jedinica i uverio se da će KP nastaviti da pruža pomoć građanima u skladu sa njihovim potrebama i zahtevima“ stoji u saopštenju.

Podsetimo, u nedelju rano ujutru, u selu Banjska, ubijen je narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena u oružanom sukobu Srba i Kosovske policije.

Istog dana ubijena su i najmanje trojica Srba sa severa Kosova, a još dvojica su uhapšena. Uhapšeno je još četiri osobe koje se dovode u vezu sa grupom koja je učestvovala u sukobu sa policijom.

Identitet ubijenih nije zvanično saopšten, dok su građani danas u sve četiri opštine na severu Kosova palili sveće za njih, čije su fotografije postavljene sa crnim florom. Radi se o S.N. iz Zvečana i B.M i I.M. iz Leposavića.

Comments

Pročitaj još