• Početna>
  • Vesti>

KFOR: KP nas je obavestila o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije

Foto: KFOR

Iz Kfora poručuju da ih je Kosovska policija obavestila o hapšenju trojice Srba, koje se dogodilo 20. septembra, tek dan kasnije.

U pisanom odgovoru Kfora za Kosovo onlajn na pitanje da li su bili obavešteni o pomenutoj akciji se dalje podseća na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga tokom pres konferencije sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, kada je naveo da “postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i Kfora za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na naše držanje i bezbednost na Kosovu“.

Stoltenberg je takođe jasno rekao da „očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje“, piše u odgovoru Kfora.

Na kraju iz misije navode da komandant Kfora, general-major Angelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata.

Comments

Pročitaj još