• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vučić je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije izjavio je večeras da su cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

“Predsednik je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve – i one velike i one male.

Ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti i o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način”, objavio je Petković na profilu X (twiter).

Petković je napisao da će ostati zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno Kosovo, a s druge strane se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine.

“Slobodarski narod u Srbiji je danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN”, zaključio je Petković.

Comments

Pročitaj još