• Početna>
  • Vesti>

Školski čas kulture govora i monodrama “Miloš Obrenović” u Lapljem Selu

Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.

Školski čas kulture govora u OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu održaće se 18. septembra sa početkom u 12 časova. Istoga dana u istom terminu monodrama “Miloš Obrenović” biće izvedena u Srednjoškolskom centru.

Monodramu “Miloš Obrenović” će izvesti naš proslavljeni glumac Aleksandar Dunjić široj javnosti poznat kao Ćirko iz serije “Bela lađa”.

Na školskom času kulture govora učenici OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu osnovnih i srednjih škola će dobiti osnovne uvide u značaj negovanja kulture govora za uspeh u školi i životu uopšte. “Zašto je važno razvijati usmeni izraz? Kako da poboljšamo artikulaciju? Kako da čuvamo jezik – eliminacija poštapalica, tuđica, skraćenica? Kako da budemo dinamičniji i izražajniji, samo neka pitanja na koja će đaci dobiti odgovore”, navodi se u saopštenju Doma kulture “Gračanica”.

Radionicu će voditi glumac Milan Bosiljčić, osnivač i predsednik Udruženja u javnosti poznat kao Marinko iz serije “Igra sudbine”.

Pokrovitelj akcije je Arno Gujon i “Solidarnost za Kosovo”.

Comments

Pročitaj još