• Početna>
  • Vesti>

Uručene donacije školama u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici

Foto: RTV Gračanica

Tri škole na centralnom Kosmetu u Gračanici, Lapljem Selu i Gušterici dobile su nove interaktivne pametne table od Telekoma Srbija. Škole je obišao generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov.

Direktor Telekoma Vladimir Lučić poručio je da Telekom Srbija donirao deset pametnih tabli.

„Moram da kažem da postoje različite vrste pametnih tabli ovo su najsavremenije trenutno u svetu omogućavaju jedan vrlo zanimljiv način digitalnog sticanja znanja što će deci pomoći da se što više prilagode tom načinu sticanja znanja. Istovremeni nam omogućavaju i najkvalitetniju video konferencijsku vezu, tako da mogu sa svojim drugarima iz drugih škola, koji imaju table da komuniciraju, moguća je onlajn nastava faktički u svim školama s jednog mesta”, rekao je Lučić.

Dodao je da će Telekom u Srbiji u septembru donirati 180 tabli pametnih tabli, a konkretno na Kosovo i Metohiji deset.

“I osim toga pošto smo mi vlasnici sporskog kanala Arena doniramo određenu sporsku opremu deci uz znanje najbitnije je da se bave i sportom. A ono što bih takođe istakao da je Telekom Srbija vlasnik firme MTS DOO i to je najveća srpska kompanija na Kosovu i Metohiji, imamo 250 zaposlenih i oko trideset hiljada domaćinstava koji koriste naše usluge internet, televiziju i mobilne. U dosta bitnom trenutku za ovu kompaniju mi sad radimo i ovu kampanju zato što smo trenutno u fazi borbe za opstanak naše kompanije, jer posle godinu dana raznih pritisaka Kurtija u administraciji sada je došlo da kažem vrhunac tog pritiska i pokušaj te administracije da našu kompaniju ugasi“, ističe Vladimir Lukić generalni direktor Telekoma Srbija.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov prenela je pozdrave direktora Petra Petkovića deci i nastavnom osoblju i istakla da je Kancelarija za KiM tu za njih da u svakom trenutku misli i radi za dobrobit srpskog naroda kako bi opstanak i ostanak na ovom prostoru bio što lakši.

„Obećanje predsednika Aleksandra Vučića koje je dao 1. septembra na početku školske godine ispunio je baš ovom posetom generalnog direktora Telekoma i uručivanjem 10 pametnih tabli za decu sa prostora sa Kosova i Metohije. Cilj ove donacije je unapređenje digitalnog znanja dece, jer ova generacija ne zaostaje mnogo i njihovo znanje ide daleko ispred nas u njihovim godinama. Sigurna sam da će veštine komunikacija preko ovih interaktivnih tabli biti razvijene, ali ne samo to, pametne table su jedan vid unapređenja izvođenja nastave, jer kao nastavno sredstvo pomaže ne samo deci već i nastavnicima, omogućava komunikaciju među decom koja imaju iste interaktivne table, zatim, daje profesoru mogućnost da preko ovih digitalnih tabli da čas sam po sebi bude interesantniji, sadžajniji, i u mnogome približi deci ono što nastavnik želi da kaže. Kancelarija za Kosovo i Metohiju takođe vodi računa o svoj našoj deci, ne samo u oblasti obrazovanja i izvođenja nastave, već vodimo računa o školama, o izgradnji novih škola, vrtića, u poslednjih dvadesetak dana otvorili smo 5 novih vrtića na prostoru KiM“, istakla je Miladinov.

Direktori škola zahvalni su na poklonima, na vrednim tablama koje su školama preko potrebne kako bi išli u korak sa vremenom i deci olakšali rad.

„Svaki poklon, i najmanji poklon našoj deci znači na teritoriji Kosova i Metohije. Pametne table su kao prozor u svet, možemo da se vidimo sa našim drugarima, možemo da radimo i olakšamo rad kako deci tako i nastavnicima“, kaže Vladimir Milkić direktor OŠ Kralj Milutin u Gračanici.

„Veliko iznenađenje za kolektiv škole „Miladin Mitić“ i naravno velika zahvalnost od strane učenika i od strane nastavnika za rukovodstvo Telekoma, koje je prepoznalo da ove vredne table, a stvarno su vredne table, jer mi moramo ići u korak sa tehnologijom koja iz dana u dan napreduje, da pokažemo na delu da naši učenici pored opšteg znanja nešto znaju i praktično, a ova škola to zaslužuje da ima i više takvih tabli“, rekao je Ljubiša Karadžić direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu.

Comments

Pročitaj još