• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na KiM i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da najoštrije osuđuje napad na srpskog mladića S. P. (20) iz Gračanice do kog je došlo sinoć na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

“Svedočenje S. P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka “KG” ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S. P. meta postao upravo zato što je Srbin” stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da su njeni predstavnici na terenu sa napadnutim mladićem u kontaktu, i dodaju da je ovaj napad ulio dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji, koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je nadležne da otkriju počinioce ovog nedela i adekvatno ih sankcioništu, a međunarodne predstavnike da osude ovaj zločin iz “mržnje i etničke netrpeljivosti”.

“Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još