• Početna>
  • Vesti>

Petković: Osmani ponovo pribegla lažima optužujući Beograd za sve i svašta i još jednom ispala neozbiljna i smešna

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vjosa Osmani se očigledno nije dobro provela u razgovoru sa predstavnicima NATO u Briselu, pa je u napadu panike i nemoći ponovo pribegla lažima i teorijama zavere, optužujući Beograd za sve i svašta, zbog čega je još jednom ispala i neozbiljna i smešna, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Rukovođena uverenjem da treba lagati što bezočnije da bi laž prošla kao istina, Osmani se pravarila jer je sebi dozvolila da pomisli da u Briselu razgovara sa neinformisanim i lakovernim ljudima, koji, međutim, jasno sagledavaju situaciju na Kosovu i Metohiji i bez dileme u Prištini prepoznaju krivca za destabilizaciju na terenu” navodi Petković.

On ističe da nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije pronađe u nekakvom izmaštanom malignom uticaju Beograda više nigde ne može da prođe.

“Nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije pronađe u nekakvom izmaštanom malignom uticaju Beograda više nigde ne može da prođe, i Osmani je to saznala na neposredan način – tako što joj je generalni sekretar NATO održao lekciju na konferenciji za novinare, gde je predstavljena kao “gospođa Osmani sa Kosova” i gde joj je jasno rečeno da takozvani KBS ne može na sever pokrajine” stoji u saopštenju.

Kako Petković kaže, NATO je u martu 2004. bio svedok surovosti i beskrupuloznosti velikoalbanskog šovinizma na Kosovu i Metohiji, i uveren je da niko, čak ni u Briselu, ne gleda sa simpatijama na pokušaje Kurtija i njegovih ideoloških istomišljenika da izazovu reprizu martovskog pogroma i novi rat na Zapadnom Balkanu.

Srbija, na osnovu Rezolucije 1244 SB UN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, dosledno sarađuje sa NATO snagama na Kosovu i Metohiji, i ta saradnja se odvija na institucionalizovan način i u dobroj veri, jer obostrani je interes da u južnoj srpskoj pokrajini bude mir, a da srpski narod bude zaštićen od zuluma i samovolje Aljbina Kurtuja, dodao je Petković.

“Beograd će nastaviti da bude iskren i pouzdan partner međunarodne zajednice u nastojanjima da na Zapadnom Balkanu bude osiguran trajan mir i stabilnost, kako bi narodi ovog regiona u saradnji i u zajedničkom interesu okrenuli novu stranicu istorije, a na toj stranici neće biti mesta ni za Kurtija, ni za Osmani, ni za druge piromane” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je danas u sedištu NATO-a izjavila da “da neće dozvoliti da sever Kosova bude bojno polje za hegemonističke tekovine regionalnih autokrata”.

Comments

Pročitaj još