• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: U kući u Zvečanu tokom pretresa pronađena municija, bombe i eksploziv

Foto: Radio Mitrovica sever

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je za Radio Kosovska Mitrovica da je tokom današnjeg pretresa kuće u naselju Gvozdići u opštini Zvečan, pronađena određena količina oružja, nekoliko automatskih pušaka, ručne bombe i eksploziv.

Eljšani je i na današnjoj konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom, potvrdio da su pripadnici Kosovske policije nakon dobijanja informacija od “sigurnosne službe Kosova”, izvršili pretres pomoćnog objekta kuće, u kojem je pronađeno oružje.

„Imali smo informaciju da u jednoj kući postoji oružje, otišli smo tamo i tokom pretresa pronašli oružje i ručne bombe, municiju i eksploziv, što ste mogli ovde i da vidite“ rekao je Eljšani na pres konferenciji održanoj u policijskoj stanici Mitrovica – Sever.

Govoreći o zaplenjenom oružju, Eljšani je izneo podatak da su se među zaplenjenim automatskim puškama i municijom, našli i meci kalibra 5,56 što je standardni kalibar NATO snaga.

On je dodao da policija ima osumnjičene, ali da tokom današnje akcije niko nije uhapšen.

Na terenu su pored Kosovske policije bili prisutni i pripadnici interventne jedinice, kao i pripadnici KFOR-a, tačnije, kako je Eljšani precizirao, njihov tim za uklanjanje neeksplodiranih uređaja. Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije nisu bili ukljulčeni u akciju.

Zamenik direktora policije za region Sever je dodao da je akcija sprovedena bez ikakvih problema.

Više detalja, kako je napomenuo, nije u mogućnosti da iznosi jer je istraga u toku.

Foto: Veton Eljšani, Radio Mitrovica sever

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je na Fejsbuku da je Kosovska policija danas zajedno sa obaveštajnim institucijama, nakon identifikacije, izvršila pretres kuće.

“Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv” napisao je Svećlja na Fejsbuku.

Comments

Pročitaj još