U Gračanici otvoren međuetnički teniski kamp

Foto: RTV Gračanica

U organizaciji Misije OEBS na Kosovu, a uz podršku Opštine Gračanica, na sportskom kompleksu Dragan Džajić u Gračanici otvoren je četvrti multietnički teniski turnir u okviru trodnevnog teniskog kampa čiji je cilj da ovaj sport promoviše kao zabavan i zdrav, a učesnicima pruži priliku da unaprede svoju igru.

Otvaranju teniskog kampa prisustvovao je šef OEBS-a Majkl Devenport kao i opštinski rukovodioci.

“Ovo je već četvrta godina da imamo zadovoljstvo i čast da održimo teniski kamp ovde u Gračanici i da spojimo zajedno decu ove opštine, ali takođe i iz susednih opština, opštine Obilić i opština Priština da zajedno igraju tenis. Veoma sam zahvalan svim opštinama na saradnji, hvala takođe kolegama iz diplomatske zajednice ovde na Kosovu, posebno hvala na podršci koju smo uvek imali od strane Kfora. Očigledno je zbog čega ovo radimo ali sam hteo da kažem da sport, u ovom slučaju tenis, je zaista jedan način da se ljudi spoje, da se izgrade mostovi između različitih zajednica“, rekao je Devenport.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić rekla je na ceremoniji da opština Gračanica već četvrtu godinu za redom kroz ovaj tenski međuetnički kamp pokazuje svoju posvećenost saradnji, toleranciji i kreiranju održivih odnosa među zajednicama.

„Verujemo da je najbolji način za to saradnja među mladim ljudima kroz sport i zajedničko učenje. Tenis nije samo sport, to je i poseban način razmišljanja koje povezuje čitav svet i zato verujem da će povezati i građane naše opštine, naročito mlade”, istakla je Šubarić.

Prisutnima se obratio i direktor opštinskog Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić i poručio da će opština Gračanica nastaviti da neguje i konstantno jača i unapređuje ovaj teniski kamp koji sada ima i svoju višegodišnju tradiciju.

“Pre par godina kada smo organizovali prvi teniski kamp, naš saradnik, predstavnik opštine Gračanica koji je i danas tu sa nama, nosi ozbiljnu odgovornost i zasluge organizaciji turnira, to je naš prijatelj, gospodin Saša Danić. Baš na zatvaranju teniskog kampa, izjavio je da nije tužan i da ovo nije kraj priče o teniskom turniru i kampu u Gračanici. Kao direktor Odeljenja za omladinu i sport imam posebno zadovoljstvo da se saglasim sa tim i da još jednom iznesem stav naše institucije, da mi nećemo dozvoliti da ova priča ima bilo koji drugi epilog sem nastavka i konstantnog jačanja nadograđivanja”, istakao je Cvejić.

Teniski trener kampa Marija Đorđević istakla je da nakon kampa u Prištini, očekuje da će kamp i u Gračanici biti uspešan.

“Mi smo proteklih tri dana boravili u Prištini, gde su deca iz Gračanice igrala sa decom iz Obilića i Prištine, dakle trenirali smo i igrali teniske mečeve”, rekla je Đorđević.

Ovaj kamp će trajati tri dana, najbolje mlade tenisere očekuju vredne nagrade.

Comments

Pročitaj još