Dačić sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa Tobijasom Flesenkemperom, šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu koji završava svoj mandat 31. avgusta.

Ministar Ivica Dačić izrazio je zahvalnost Flesenkemperu na svemu postignutom u okviru mandata šefa Kancelarije SE u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Istakao je značaj i podrške koju nam SE već dve decenije pruža u reformskom procesu, na putu ka našem punopravnom članstvu u EU, kroz podršku i saradnju na poljima vladavine prava, ljudskih prava i demokratije.

Šef srpske diplomatije iskoristio priliku da sagovorniku ponovi naše stavove po pitanju neprihvatljivosti zahteva tzv. “Kosova“ za članstvo u Savetu Evrope.

Flesenkemper je zahvalio na saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova, koju je ocenio kao veoma uspešnu.

Istakao je da je Srbija uradila puno važnih stvari uz podršku Saveta Evrope, te da je naša zemlja prepoznata kao veoma aktivna i važna država članica Saveta Evrope. 

Izraženo je obostrano očekivanje da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i sa sledećim šefom Kancelarije u Beogradu.

Comments

Pročitaj još