• Početna>
  • Vesti>

Krasnići: Izborni proces na severu biće određen narednih dana

Foto: Lajmi

Ministar administracije lokalne samouprave, Eljbert Krasnići, rekao je da će izborni proces na severu biti utvrđen narednih dana i da će administrativno uputstvo koje omogućava podnošenje peticije za smenu gradonačelnika biti spremno krajem meseca.

On nije izneo detalje o radu grupe za izradu administrativnog uputstva koje omogućava pokretanje peticije građana za smenu gradonačelnika, ali je rekao da su do sada održana dva sastanka.

„Do sada je sve u redu, radna grupa je imala dva sastanka i ne mogu da razgovaram o administrativnom uputstvu koje još uvek nemamo za javnu konsultaciju i još uvek ne mogu da iznosim dodatne detalje“, naveo je Krasnići.

Upitan koji su koraci koje će preduzeti za izbore na severu, Krasnići je rekao da će taj proces biti utvrđen narednih dana.

„To je proces koji će se utvrditi narednih dana. Ja sam kao ministar pokrio svoju odgovornost počev od adminisrativnog uputstva koje predviđa pravo građana da prikupljaju potpise za razrešenje gradonačelnika. Ovo nije za sever, ovo se može primeniti sutra na gradonačelnika Đakovice ili bilo kog gradonačelnika Kosova, tako da u ovom trenutku ne želim više da razgovaram o procesu, jer ćemo krajem meseca imati proces iz radne grupe“, rekao je on.

Ministar Krasnići je dao ove izjave nakon sastanka sa gradonačelnikom Đakovice, Ardijanom Đinijem i posete početku radova na segmentu puta u Đakovici.

Comments

Pročitaj još