• Početna>
  • Vesti>

SL: Lažne optužbe protiv predsednika Vučića potvrda su antisrpskog narativa koji Kurtijev režim plasira

Kosovska policija je sprovela akciju u kojoj je pronađena i zaplenjena oprema za rudarenje kriptovaluta, oprema za uzgajanje kanabisa, kao i municija i modifikovane šok bombe, a ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je kazao da je prioritet Kosova borba protiv organizovanog kriminala u svakom kutku, te da neće dozvoliti “Srbiji zadiranje u Kosovo”.

„Godinama na severu, državu izazivaju ekstremisti i obični kriminalci. Imali su dva motiva: protivzakonito bogaćenje i borbu protiv države Kosovo. Adresa, podsticaj i finansiranje uvek ostaju u Beogradu, gde su Vučić i njegove bande i kriminalci pokušavali i pokušavaju da potkopaju i destabilizuju našu državu. Sever se kreće ka normalnosti. Srbija neće napasti našu zemlju ni u jednom kutku zemlje“ napisao je Svećlja na Fejsbuku.

Istakao je da više od 20 godina sever Kosova živi od “ilegalnih radnji”, kao i da su “kriminalne grupe” i aktivnosti procvetale i postale normalnost.

“Ta dosadašnja realnost bledi iz dana u dan”, poručio je on.

Svečlja je napisao da je “akcija trostruki dokaz – dokaz napada na policijske službenike, Kfor i novinare, dokaz Vučićeve “fašističke ideje” srpskog sveta koji je uvek zasnovan na zločinu, i objašnjava razloge zašto se neki bune zbog naplate električne energije na severu”. 

“Zato radimo progresivno da težina zločina ne padne na poštene građane. Akcija je ostvarena zahvaljujući saradnji građana severnog dela, u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i poverenju građana u bezbednosne institucije” napisao je Svečlja.

Dodao je da se “sever kreće ka normalnosti”. 

Lažne optužbe na račun srpskog predsednika Aleksandra Vučića potvrda su „antisrpskog narativa koji Kurtijev režim plasira i stvara animozitet prema svemu srpskom“ – poručuje sa druge strane Srpska lista.

„Onda se postavlja pitanje da li je Vučić kriv i kada u sred Prištine Albanac ubije Albanca, i povrede dobije 20 građana, kao pre par dana, kada se kod Albanca u Lipljanu pronađe 400 kilograma kokaina, kada Albanac ubije trudnicu Albanku u bolničkom krugu u Prištini, kada u Dečanima napadač puca na autobus i tom prilikom ubije tri lica od koja su dvoje deca, kada maloletnu albansku devojčicu siluju u sred Prištine učitelj i policajac, kada otac Albanac ubije sina Albanca… da li ova strašna zlodela isto imaju veze sa Vučićem, ili da koristeći Svečlinu praksu kažemo jasno i glasno da su za sva ta krivična dela na jugu u kojima su izvršioci zločina Albanci odgovorni Aljbin Kurti i Dželal Svečla, što je direktna posledica patološke mržnje koje seju sa svojih pozicija i truju čitavo društvo“ – dodaju iz Srpske liste.

Ocenjuju da se upravo Svećlja i Kurti trebaju smatrati odgovornim za „kriminalizaciju koja je zahvatila naselja, sela i gradove sa albanskom većinom“:

„Jer su sve svoje kapacitete stavili u službu obračuna za Srbima umesto da građanima garantuju mir i sigurnost“.

Comments

Pročitaj još