• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Uhapšenog Pantića terete za komandnu odgovornost tokom 1999. godine u Istoku

Foto: Radio Mitrovica sever

Branilac Momira Pantića advokat Nebojša Vlajić izjavio je da se njegovom branjeniku stavlja na teret komandna odgovornost za određene događaje tokom rata 1999. godine u opštini Istok.

Advokat Nebojša Vlajić je danas obišao uhapšeog Pantića koji od rata 1999. godine živi u centralnoj Srbiji, ali je, kako kaže, tokom ove 24 godine više od 40 puta dolazio na KiM.

“To govori o tome da on nema osećanje krivice, niti je imao čega da se plaši. Međutim, to naše unutrašnje ubeđenje nije dovoljna garancija da nećemo biti uhapšeni”, ocenio je Vlajić.

On je Pantića obišao u pritvoru u policijskoj stanici u Prištini i prisustvovao davanju izjave kod specijlanog javnog tužioca.

Advokat Vlajić je preneo da će javni tužilac predložiti odeđivanje mere pritvora uhapšenom Pantiću.

Sednica za određivanje pritvora biće održana sutra u Osnovnom sudu u Prištini u specijlanom odeljenju. Nakon toga ćemo se znati više pojedinosti.

Kosovska policija saopštila je sinoć da je na administrativnom prelazu Merdare uhapsila M. P. osumnjičenog za navodne ratne zločine na Kosovu i Metohiji 1998/99. godine.

Uhapšen je M. P, koji je, kako se tvrdi u saopštenju policije, tokom rata bio šef milicije u Istoku. Osumnjičenom je, odlukom tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je navela da je njegovo hapšenje izvedeno u saradnji sa tzv. kosovskom obaveštajnom agencijom.

Comments

Pročitaj još