I ove godine otvorena Škola plivanja u Gračanici

Foto: RTV Gračanica

I ove godine otvorena je Škola plivanja i vatrepola, koja se treću godinu za redom sprovodi pod pokoviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kosovskog oruga i proslavljenog vaterpoliste Nikole Rađena. U narednih sedam dana ova škola će okupiti mališane sa ciljem promovisanja i afirmacije sporta kod mladih.

Od danas pa do 26. jula, na bazenu „Hacijenda“ u Gračanici u okviru Škole plivanja i vaterpola, deca uzrasta od 5 do 17 godina imaće priliku da nauče osnove vaterpola i plivanja. U tome će im pomoći istaknuti vaterpolista Nikola Rađen, koji sa mladim sportistima radi u okviru „Akademije talenata“.

– Svaki put imamo nove polaznike, a prošlogodišnji polaznici su već naučili da plivaju i to je velika stvar ovog projekta. Već imamo i par momaka koji su se odvažili i došli na kampove vaterpola u Beograd i žele da se bave tim sportom – rekao je za RTV Gračanicu vaterpolista Nikola Rađen.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kako do sada, tako i od sada, uvek podržati ovakve akcije i ovakve projekte jer ovo je jasan pokazatelj da itekako imamo prisustvo srpske države u našoj južnoj pokrajini, a i jedinstvena je prilika da deca sa čitavog Kosova i Metohije steknu mogućnost da unaprede svoja znanja i veštine i da nauče da plivaju – kaže Miloš Terzić, zamenik direktora Kancelarije za KiM.

– Na nama je da istrajemo da ovo bude tradicija, Svake godine sve više dece okupljamo oko ovog projekta. Veliko hvala Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću, koji je prepoznao ovu ideju kao nešto što je dobro za našu budućnost i našu decu – istakao je Srđan Popović, načelnik Kosovskog upravnog okruga.

U narednih sedam dana deca će imati prilike da usavrše tehnike plivanja i nauče osnove veterpola.

Comments

Pročitaj još